Belastingdienst wint hoger beroep kentekenparkeren

Wij werken in opdracht van zakelijke cliënten maar ook als mediator tussen twee belanghebbenden.

Kreeg de Belastingdienst bij de Rechtbank nog nul op het rekest, in hoger beroep heeft de Belastingdienst meer geluk: de rechters van het Hof Den Bosch hebben deze week geoordeeld dat het bedrijf SMSParking verplicht is om haar gegevens over het jaar 2012 in te leveren bij de Belastingdienst. Het gevolg is dat de Belastingdienst de beschikking krijgt over een schat aan informatie met betrekking tot het zogenoemde kentekenparkeren.

Wat zijn de gevolgen van deze uitspraak voor u?

Wanneer u in een auto van de zaak rijdt, kunt u onder de bijtelling uitkomen door (op welke manier dan ook) te bewijzen dat u per jaar niet meer dan 500 privékilometers in die auto rijdt. Dit bewijs kan de Belastingdienst op verschillende manieren controleren. Door de uitspraak van het Hof heeft de Belastingdienst binnenkort wellicht ook de beschikking over uw parkeergegevens. Hebt u aan de inspecteur opgegeven dat u op een bepaalde dag een zakelijke rit naar Maastricht heeft gemaakt, en hebt u op die dag via sms betaald voor een parkeerplek in Groningen, dan hebt u dus wat uit te leggen…

De Belastingdienst heeft aangegeven de gegevens van SMSParking te willen gebruiken ten behoeve van de motorrijtuigenbelasting, de belasting van personenauto’s en motorrijwielen 1992 (BPM), de belasting zware motorrijtuigen, de inkomstenbelasting, de loonbelasting, de vennootschapsbelasting en de omzetbelasting.

Hebt u hulp of advies nodig over autobelastingkwesties? Neem dan vrijblijvend contact op met onze autobelastingspecialist.

Auteur: mr. H.A. Elbert
Bron: Uitspraak Hof Den Bosch, 19 augustus 2014, nr. HD 200.139.173_01

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *