Makkelijker bezwaar maken tegen de WOZ

Wij werken in opdracht van zakelijke cliënten maar ook als mediator tussen twee belanghebbenden.

Ontvangt u een WOZ-beschikking van uw gemeente en bent u het niet eens met de getaxeerde waarde? Dan is het vanaf nu makkelijker om bezwaar aan te tekenen.

Op 22 oktober jl. heeft de rechter namelijk bepaald dat de zogenoemde Fierensmarge in strijd is met de Europese regels. Wat is er aan de hand?
Om een stormloop aan WOZ-bezwaren te voorkomen, is in het verleden de Fierensmarge ingesteld. Dit houdt in dat u alleen bezwaar aan mag tekenen tegen de WOZ-waarde, wanneer de door u gewenste (en onderbouwde) waarde meer dan 10% afwijkt van de door de gemeente vastgestelde waarde. Bij een WOZ-waarde van € 100.000, heeft het dan geen zin om bezwaar aan te tekenen wanneer u van mening bent dat de werkelijke waarde € 95.000 is. De Hoge Raad heeft nu geoordeeld dat deze marge u beperkt in uw mogelijkheden om bezwaar aan te tekenen. Oftewel: met deze marge hoeft u in het vervolg geen rekening meer te houden! U kunt dus ook bezwaar aantekenen als u van mening bent dat uw woningwaarde minder dan 10% afwijkt.

Bron: Hoge Raad, 22 oktober 2010, nr. 08/02324
Auteur: mr. H.A. Elbert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *