Zet uw milieuvriendelijke auto uiterlijk 30 juni a.s. op naam!

Wij werken in opdracht van zakelijke cliënten maar ook als mediator tussen twee belanghebbenden.

Overweegt u de aanschaf van een milieuvriendelijke auto? Dan is het meestal voordelig om dit voor 1 juli 2012 te doen. Per die datum worden namelijk de uitstootgrenzen aangescherpt. Betreft het een auto van de zaak? Dan kan een tijdige tenaamstelling het verschil betekenen tussen een bijtelling van 14%, 20% of 25%. Deze lage bijtelling geldt bovendien tot verkoop, terwijl een tenaamstelling op of na 1 juli slechts maximaal 60 maanden bijtellingsgarantie biedt. Koopt u op of na 1 juli 2012 een tweedehands auto? Dan is het eventueel mogelijk om tot 1 juli 2017 gebruik te maken van de oude, lage, bijtelling.
Voor de ondernemers onder u kan een tijdige bestelling daarnaast het verschil betekenen tussen wel of geen investeringsaftrek of milieu-investeringsaftrek. Toch al gauw een voordeel van 28% en/of 36%!

Uiteraard zijn er veel meer mitsen en maren aan deze overgangsregeling gebonden. Wilt u precies weten hoe het zit? Dan is het mogelijk om alvast in te tekenen op de nog te verschijnen vierde druk van ons boek “De auto, zakelijk en privĂ©”. Daarnaast kunt u natuurlijk een van onze autobelastingcursussen volgen. Desgewenst verzorgen wij ook een cursus of lezing op een door u gewenste locatie.

Neem voor meer informatie over dit onderwerp vrijblijvend contact met ons op.

Auteur: mr. H.A. Elbert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *