Toezegging staatssecretaris BPM-aangifte

Wij werken in opdracht van zakelijke cliënten maar ook als mediator tussen twee belanghebbenden.

In aanvulling op ons bericht van 25 maart jl., plaatsen wij hierbij voor de liefhebbers de letterlijke tekst van de toezegging van de staatssecretaris om de bpm-aangifte voor gebruikte auto’s fors te versnellen. U kunt met deze tekst ook uw voordeel doen bij lopende zaken.
Uit: Anwoord op Kamervragen nr. DGB/2011/1423 U:

“Antwoord Het artikel uit De Telegraaf heeft betrekking op het feit dat zowel de op aangifte, als ook de eventueel op naheffingsaanslag verschuldigde BPM moet zijn betaald, voordat het fiscaal akkoord (en het kenteken) wordt afgegeven. Het is mij bekend dat dit door de aangevers als onredelijk wordt ervaren. Dit is voor mij aanleiding geweest om te bekijken of deze procedure anders kan worden ingericht. Uitgangspunt zou dan moeten zijn dat direct na betaling van het aangegeven BPM-bedrag het fiscaal akkoord wordt verleend. Als het nodig is dat een naheffingsaanslag moet worden opgelegd zou dat na afgifte van het kenteken moeten gebeuren. De Belastingdienst heeft aangegeven dat hij zijn werkwijze kan inrichten op basis van dit uitgangspunt. Ik ben van oordeel dat deze werkwijze de afhandeling van BPM-aangiften bespoedigt en heb aangegeven dat deze werkwijze dan ook moet worden ingevoerd. De invoering van de nieuwe werkwijze wordt op dit moment voorbereid. Ik streef ernaar dat de nieuwe werkwijze uiterlijk 1 juli a.s. van kracht zal zijn. Uiteraard zal de Belastingdienst dit op de geëigende wijze bekend gaan maken.
De laatste tijd heeft de Belastingdienst een aantal rechtszaken verloren. Daarbij werden door rechters ook opmerkingen gemaakt over de procedure rond de afhandeling van BPM-aangiften. Met de nieuwe werkwijze wordt rekening gehouden met deze opmerkingen.”

Een reactie op “Toezegging staatssecretaris BPM-aangifte

  1. Astectdat schreef:

    goede start

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *