PVV wil vrijstelling MRB oldtimers

Wij werken in opdracht van zakelijke cliënten maar ook als mediator tussen twee belanghebbenden.

Enige tijd geleden is de vrijstelling van motorrijtuigenbelasting (MRB) voor oldtimers van 25 jaar en ouder afgeschaft. De oldtimers die op het moment van afschaffing al 25 jaar oud waren, werden hierbij ontzien. In de praktijk betekent dit dat auto’s van voor 1987 nog steeds zijn vrijgesteld. De PVV heeft vandaag een voorstel gelanceerd om ook auto’s van na 1986 deze vrijstelling te gunnen. Dit omdat zij verwachten dat deze auto’s vrijwel alleen voor hobbydoeleinden worden gebruikt. Wij vragen ons af of dat werkelijk zo is, en of niet een groot deel van deze auto’s voor het alledaagse woon-werkverkeer wordt gebruikt. Dit was volgens ons juist de reden om deze vrijstelling af te schaffen.

Wij wachten af of dit voorstel door de regering wordt overgenomen. Uiteraard houden wij u via deze site op de hoogte.

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Auteur: mr. H.A. Elbert

Een reactie op “PVV wil vrijstelling MRB oldtimers

  1. Edwin schreef:

    Flauwe kul dat deze regeling is afgeschaft! Wie gaat er nu in een auto van 25 jaar oud rijden zonder airco e.d. om 300 euro per jaar te besparen. De ergste vrakken worden er toch ook nog eens bij de APK uitgehaald.

    95% van de youngtimer bezitters zijn liefhebbers en misschien 5% goudzoekers. Nou veel succes ermee. Wanneer worden ze nu eens wakker in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *