Ook bezwaar mogelijk tegen correctiebericht privégebruik auto

Wij werken in opdracht van zakelijke cliënten maar ook als mediator tussen twee belanghebbenden.

Vindt de inspecteur dat u maandelijks te weinig afdraagt voor het privégebruik van uw auto van de zaak, dan kan hij uw werkgever vragen om meer te betalen. Hiervoor dient de werkgever een correctiebericht in. Is de werkgever het hier niet mee eens, dan mag de werkgever in bezwaar en beroep gaan, ook al staat dat niet in de wet. Dit heeft de rechter in Breda onlangs bepaald in een zaak over een geïmporteerde Volvo. De werkgever schiet er in dit geval niet zo heel veel mee op. De werkgever gaat er van uit dat de bijtelling berekend moet worden over de waarde van de auto op het moment van import. Dat is echter niet juist. De bijtelling wordt namelijk berekend over de oorspronkelijke Nederlandse cataloguswaarde.

Let op: de staatssecretaris heeft inmiddels hoger beroep aangetekend in deze zaak. Uiteraard houden wij u op de hoogte van de uitkomst.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem dan vrijbelijvend contact met ons op. Uitgebreide informatie over de bijtelling, de cataloguswaarde etc., vindt u ook in ons boek “De auto, zakelijk en privé”.

Frisse start (weer aan de slag) (468x60)


Auteur: mr. H.A. Elbert
Bron: Rechtbank Breda, 8 juli 2011, nr. 11/1531, LJ-Nummer: BR5787

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *