Nieuwe mogelijkheden bij buitenlandse huur- of leaseauto’s.

Wij werken in opdracht van zakelijke cliënten maar ook als mediator tussen twee belanghebbenden.

Het rijden in een buitenlandse huur- of leaseauto is goedkoper geworden. Moest u eerst de totale bpm voorschieten (bij een huur- of leaseperiode van meer dan twee weken), nu krijgt u alvast een deel van deze voorgeschoten bpm terug. U moet dan wel aan de volgende voorwaarden voldoen:

  1. Uit de huur- of leaseovereenkomst moet blijken dat er sprake is van een tussen u en het verhuur- of leasebedrijf overeengekomen zakelijk gebruik.
  2. De huur- of leasetermijn mag in totaal niet meer dan drie jaar bedragen.
  3. De auto mag maximaal drie jaar in Nederland gebruikt worden.
  4. Wilt u de oorspronkelijk doorgegeven huur- of leasetermijn verlengen, dan moet u dat minimaal twee weken vóór de ingangsdatum schriftelijk melden aan de inspecteur. U betaalt dan alsnog bpm over de extra termijn. Meldt u niet tijdig, dan riskeert u een boete. De totale huurtermijn mag ook inclusief deze verlenging niet meer dan drie jaar zijn.
  5. De huur- of leaseauto moet geregistreerd zijn in een andere lidstaat van de Europese Unie of een land dat bij de Europese Economische Ruimte hoort. (IJsland, Noorwegen of Liechtenstein).

Wilt u meer informatie of een gratis kennismakingsgesprek over dit onderwerp? Neem vrijblijvend contact met ons op via auto@elbertfiscaal.nl of via ons contactformulier. Uiteraard kunt u ook rechtstreeks contact opnemen met Heleen Elbert via 06 – 54 35 84 84.

Auteur: mr. H.A. Elbert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *