Milieuvriendelijke auto, wat nu?

Wij werken in opdracht van zakelijke cliënten maar ook als mediator tussen twee belanghebbenden.

De belastingvoordelen voor milieuvriendelijke auto’s gaan op de schop. Welke consequenties heeft dat voor u?

Bezit u een milieuvriendelijke auto, of wilt u er een kopen? Dan gaat er waarschijnlijk het volgende veranderen:

Bijtelling auto van de zaak
Is of wordt de auto voor 1 januari 2013 tenaamgesteld? Dan blijft u recht houden op uw korting van 5% of 11%. Blijft de standaardbijtelling op 25% staan, dan betekent dit dat uw auto gewoon onder het voordelige 20% of 14% bijtellingstarief blijft vallen. Voor elektrische auto’s blijft het 0% tarief gelden tot 1 januari 2018.

Vervallen vrijstelling aanschafbelasting BPM
De BPM wordt waarschijnlijk per 1 januari 2013 aangepast. Is de auto voor die datum tenaamgesteld, dan is er niets aan de hand. Auto’s die na die datum wordentenaamgesteld, kunnen rekenen op een BPM-heffing van minimaal 10% of hoger. De vrijstelling voor elektrische auto’s blijft wel bestaan.

Vervallen vrijstelling MRB
De vrijstelling voor de motorrijtuigenbelasting vervalt waarschijnlijk per 1 januari 2014. Vanaf die datum gaan alle bezitters van een milieuvriendelijke auto MRB betalen. Hoe hoog het tarief wordt is nog niet bekend.

Advies nodig? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

Voor meer informatie over de autobelastingen bevelen wij ons boek “De auto, zakelijk en privĂ©” aan. Dit boek kunt u bestellen via ons contactformulier, maar ook in de boekhandel of via Bol.com“>
Uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor een cursus of lezing over dit onderwerp, zie hiervoor nader de rubriek trainingen of het tabblad diensten.

Auteur: mr. H.A. Elbert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *