MIA regeling 2014 bekend! Diverse mogelijkheden voor personenauto’s tot 50 gram/km CO2

Wij werken in opdracht van zakelijke cliënten maar ook als mediator tussen twee belanghebbenden.

Gisteren is bekend gemaakt welke auto’s in 2014 nog in aanmerking komen voor het aanzienlijke fiscale voordeel van de MIA-regeling (Milieu-investeringsaftrek). Nieuw is dat de bedragen waarover MIA geclaimd kan worden zijn gemaximeerd en dat het minimale investeringsbedrag is opgehoogd tot € 2.500. Daarnaast neemt het MIA percentage af naarmate de CO2 uitstoot hoger is.

De regeling wordt als volgt:

G 3110 Uitsluitend elektrisch aangedreven voertuig: 36% MIA

a. bestemd voor: vervoer over de openbare weg of op bedrijfsterreinen in de open lucht en dat is voorzien van een lithiumhoudende accu voor de opslag van energie voor de aandrijving, niet zijnde een fiets, bromfiets, snorfiets, gehandicaptenvoertuig, vorkheftruck of een andere mobiele machine, tram of een metro, en dat voldoet aan de volgende eis:
1.voor een voertuig met kenteken geldt een CO2-uitstoot van 0 gram per kilometer, of
2.voor een voertuig zonder kenteken geldt een actieradius van ten minste 50 kilometer op een volle accu,

b. bestaande uit: een uitsluitend elektrisch aangedreven voertuig, (eventueel) een vast aan het voertuig verbonden zonnepaneel en (eventueel) een oplaadstation.

Het bedrijfsmiddel komt voor ten hoogste € 50.000 van het investeringsbedrag in aanmerking voor de milieu-investeringsaftrek.

D 3111Plugin-hybride personenauto (> 0 – 30 gram CO2 per kilometer): 27% MIA

a. bestemd voor: personenvervoer over de openbare weg of op bedrijfsterreinen in de open lucht en die is voorzien van een kenteken, een elektrische aandrijving, een verbrandingsmotor en een lithiumhoudende accu voor de opslag van energie voor de aandrijving, niet zijnde een fiets, bromfiets, snorfiets, gehandicaptenvoertuig, vorkheftruck of een andere mobiele machine, tram of een metro, en die een CO2-uitstoot heeft van meer dan 0 en ten hoogste 30 gram CO2 per kilometer,

b. bestaande uit: een personenauto en (eventueel) een oplaadstation.

Het bedrijfsmiddel komt voor ten hoogste € 35.000 van het investeringsbedrag in aanmerking voor de milieu-investeringsaftrek.

E 3112 Plugin-hybride personenauto (> 30 – 50 gram CO2 per kilometer): 13,5% MIA

a. bestemd voor: personenvervoer over de openbare weg of op bedrijfsterreinen in de open lucht en die is voorzien van een kenteken, een elektrische aandrijving, een verbrandingsmotor en een lithiumhoudende accu voor de opslag van energie voor de aandrijving, niet zijnde een fiets, bromfiets, snorfiets, gehandicaptenvoertuig, vorkheftruck of een andere mobiele machine, tram of een metro, en die een CO2-uitstoot heeft van meer dan 30 en ten hoogste 50 gram CO2 per kilometer,

b. bestaande uit: een personenauto en (eventueel) een oplaadstation.

Het bedrijfsmiddel komt voor ten hoogste € 12.500 van het investeringsbedrag in aanmerking voor de milieu-investeringsaftrek.

Bewerkt door: mr. H.A. Elbert
Bron: Staatscourant 30 december 2013

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *