Golfkilometers zijn zakelijke kilometers

Wij werken in opdracht van zakelijke cliënten maar ook als mediator tussen twee belanghebbenden.

Wanneer u om zakelijke redenen moet gaan golfen, zijn de kilometers van en naar de golfbaan zakelijke kilometers aldus de rechter in Breda. In dit geval kon belastingplichtige aannemelijk maken dat het golfen (in dit geval een GVB cursus) in het belang van zijn bedrijf was. In de woorden van de rechter:

“Belanghebbende heeft gedetailleerd en geloofwaardig verklaard dat hij zijn GVB louter heeft behaald om, als ondernemer, meer kans te maken op het binnenhalen van specifieke opdrachten van F en van de G. Voorts is van belang dat het golfevenement werd georganiseerd door Uneto-Vni, de brancheorganisatie waarvan belanghebbende lid is, en dat niet-leden niet konden deelnemen. Tot slot heeft belanghebbende geloofwaardig verklaard dat hij, nadat bleek dat eerdergenoemde specifieke opdrachten niet aan hem gegund werden, nog slechts één keer heeft gegolfd.”

Kunt u uw ritten naar de golfbaan (voetbalclub of ander evenement) ook op deze wijze onderbouwen? Dan kunt u deze ritten mogelijk ook als zakelijke ritten aanmerken.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Lees ook ons boek “De auto, zakelijk en privé”

Auteur: mr. H.A. Elbert
Bron: Hof ‘s Hertogenbosch 1 februari 2013 (gepubliceerd 6 februari 2013), nr. 12/00253, LJN: BZ0678

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *