Dozen niet zwaar genoeg? Parkeerbon!

Wij werken in opdracht van zakelijke cliënten maar ook als mediator tussen twee belanghebbenden.

Parkeert u, dan moet u vaak parkeergeld betalen. Bent u niet aan het parkeren, maar aan het laden en/of lossen? Dan hoeft u geen parkeergeld te betalen. Betaalt u geen parkeergeld, dan krijgt u in het eerste geval dus een parkeerbon, en in het laatste geval niet. Een automobilist ging tegen zijn parkeerbon in beroep omdat er volgens hem sprake was van laden en lossen. Bij de rechter kreeg hij geen gelijk omdat de te laden gebaksdozen niet zwaar genoeg waren. Wat is er namelijk aan de hand? Voor laden en lossen is namelijk van belang dat de te laden (of te lossen) spullen van enig gewicht en omvang zijn, zodat het verder weg parkeren te bezwaarlijk is. De automobilist heeft deze rechter niet kunnen overtuigen dat zijn gebaksdozen te zwaar of te groot zijn. De parkeerbon gaat in dit geval dus niet van tafel.

Wilt u meer weten over parkeerbelastingen? Bestel dan het boek “Parkeerbon? Nee, dank u!”, geschreven door Bert Bongers en Heleen Elbert.

Het boek kost € 15 inclusief administratie- en verzendkosten. Vermeld uw naam en adresgegevens op ons contactformulier o.v.v. “Parkeerbon? Nee, dank u!”. U kunt het boek, op afspraak, ook afhalen in Hengelo (O.), Holten of Soesterberg, in dat geval betaalt u slechts € 12,50. Uiteraard kunt u voor uw bestelling ook terecht op:

Business boeken (234x60)


Beschrijving van het boek (afkomstig van Bol.com)

Beschrijving

Parkeerboetes worden met regelmaat ten onrechte opgelegd. Het kan gaan om een parkeerverordening die niet deugt, onduidelijkheid rond het al dan niet betaald parkeren, de interpretatie van het begrip ‘laden en lossen’, defecte parkeermeters of overmacht. Gemeenten geven bij een bezwaar vaak niet thuis. Wie een zaak voor de rechter brengt, heeft echter een aanzienlijke kans op succes.

 

Recensie(s)

NBD|Biblion recensie

Dit boek gaat in op de wijze waarop tegen een – in de ogen van de overtreder onterechte – parkeerboete kan worden opgekomen. Bezwaar en beroepsmogelijkheden worden behandeld en er is een aantal modellen voor bezwaar- en beroepsschriften opgenomen. Het boek is geschreven in goed toegankelijke taal en is door de vele voorbeelden en praktische tips goed bruikbaar voor de lezers die tegen een parkeerboete willen opkomen. De auteurs zijn drs. Bert Bongers, fiscalist en mr. Heleen Elbert, fiscaal juriste. De laatste schreef eerder het boek ‘De auto, zakelijk en prive’ (2003)*. Pocketuitgave; normale druk.

 

(NBD|Biblion recensie, G.W. van der Burg)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *