Belastingdienst stelt normen geautomatiseerde rittenregistratie vast

Wij werken in opdracht van zakelijke cliënten maar ook als mediator tussen twee belanghebbenden.

De Belastingdienst heeft de normen bekend gemaakt waar een geautomatiseerde rittenregistratie aan moet voldoen. Voldoet de registratie aan de eisen, dan kan deze gebruikt worden voor het bewijs dat u jaarlijks niet meer dan 500, of geen enkele, privékilometer rijdt met uw auto van de zaak. Daarnaast kan het systeem gebruikt worden bij de proef met een gestaffelde bijtelling die de Belastingdienst dit jaar wil uitvoeren. Wanneer de uitkomst van deze laatste proef positief is, wordt de gestaffelde bijtelling waarschijnlijk al in 2013 ingevoerd.

Naar wij begrepen hebben voldoet op dit moment geen enkel softwaresysteem aan de door de Belastingdienst vastgestelde normen. Bent u ontwikkelaar van dergelijke softwaresystemen? Dan kunt u contact opnemen met de Belastingdienst om eventueel deel te nemen aan de startbijeenkomst. U kunt de desbetreffende afdeling bereiken via het Landelijk Coördinatiecentrum Auto, telefoonnummer 088-158 17 12.

Auteur: mr. H.A. Elbert

Een reactie op “Belastingdienst stelt normen geautomatiseerde rittenregistratie vast

  1. Slimm GPS schreef:

    Dank mr. Elbert voor dit bericht. Het is een tijd geleden geschreven, maar nog steeds relevant. Wij bieden geautomatiseerde rittenregistratie voor alle zakelijke bestuurders.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *