Kleine ondernemersregeling aangepast per 1 januari 2013

Wij werken in opdracht van zakelijke cliënten maar ook als mediator tussen twee belanghebbenden.

De staatssecretaris heeft de kleine ondernemersregeling (KOR) aangescherpt in een besluit. Op grond van de KOR kan een ondernemer (geen bv, nv)  die in een kalenderjaar minder dan € 1.883 omzetbelasting verschuldigd is, in aanmerking komt voor een vermindering van omzetbelasting. In het vorige besluit wordt de KOR ook toegestaan voor in het buitenland gevestigde ondernemers, mits zij uitsluitend in Nederland prestaties verrichten. In het nieuwe besluit worden in het buitenland gevestigde ondernemers uitgesloten van de KOR. Dit omdat het Europese Hof onlangs de beperking tot in Nederland gevestigde ondernemers heeft toegestaan (Hof van Justitie EU Schmelz, 26 oktober 2010, nr. C-97/09).

Is uw bedrijf wel in Nederland gevestigd en wilt u weten of u voor de KOR in aanmerking komt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Auteur: mr. H.A. Elbert
Bron:  Besluit 13 december 2012, nr. BLKB/2012/1629M

Een reactie op “Kleine ondernemersregeling aangepast per 1 januari 2013

  1. M. Boret schreef:

    Ik heb in 2013 zonnepanelen aangeschaft in Nederland, waar ik woonde. Later dat jaar verhuisd naar Frankrijk. In 2018 verzoek gedaan voor teruggave BTW Nederland. Nu wil de belastingdienst-omzetbelasting dat ik aangifte omzetbelasting 2019!!! doe, en dat elk jaar, omdat ik uitgesloten zou zijn van vrijstelling kleine ondernemers. Lijkt mij onderscheid maken op woonland.
    Wat klopt er niet in het verhaal van de belastingdienst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *