Ook LBO’er of MBO’er kan specialist zijn bij de 30% regeling

Wij werken in opdracht van zakelijke cliënten maar ook als mediator tussen twee belanghebbenden.

Zo concludeert de Advocaat-Generaal. Om de zeer voordelige 30% regeling te kunnen toepassen wanneer u personeel uit het buitenland haalt, moet het personeelslid aan een aantal eisen voldoen. Een van die eisen is dat dit personeelslid een specifieke deskundigheid moet hebben. De inspecteur en het Hof zijn in deze zaak van mening dat iemand alleen specifiek deskundig kan zijn met minimaal een HBO-diploma op zak. De pijpfitter in kwestie heeft geen HBO-diploma. De Advocaat-Generaal adviseert de Hoge Raad, in onze ogen heel terecht, om deze eis genuanceerder te bekijken. Iemand met een LBO of MBO diploma kan namelijk wel degelijk een specifieke deskundigheid bezitten. Hij wijst daarbij heel fijntjes op profvoetballers die ook in aanmerking komen voor de 30% regeling ondanks het feit dat deze voetballers niet altijd een HBO opleiding hebben genoten. Wij wachten af of de Hoge Raad dit oordeel volgt.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, ook wanneer u belangstelling heeft voor een cursus, lezing of publicatie over dit onderwerp.

Auteur: mr. H.A. Elbert
Bron:

Conclusie A-G Niessen 12 april 2012, 11/03239, LJN BW4758, bij HR nr. 11/03239 en n.a.v. Hof Den Haag 22 juni 2011, nr. 10/00235

 

2 reacties op “Ook LBO’er of MBO’er kan specialist zijn bij de 30% regeling

 1. Ryan Richards schreef:

  Goedemorgen ,
  Ik schrijf vanmorgen naar u met mijn verhaal ik ben 23 jaar loop echt een hele lange tijd te twijfelen wat ik wil zijn ik heb diverse functies geprobeerd maar niet echt met een gelukkig gevoel tot het laatste 5/6 manden ik wil een advocaat worden ik heb hierbij een hele lange weg te gaan want ik zit met een lbo diploma op zak welke paden moet ik bewallelen om bij de juiste te komen?

 2. Heleen schreef:

  Zolang u de lessen interessant vindt en flink doorzet, komt u er vast wel. Voor de rechtenstudie is het geen probleem dat u wat ouder bent dan de meeste studenten. In de collegezaal zitten meer oudere leerlingen en u brengt uw levenservaring mee.
  Volgens mij kunt u op uw leeftijd een toelatingsexamen doen. Als ik u was, zou ik eens een universiteit bellen en vragen om een gesprek. Normaal is een VWO-opleiding nodig om te starten, maar er zijn vast wel alternatieven. De decaan van de universiteit kan u daar vast wel meer over vertellen.

  Ik wens u heel veel succes en plezier bij de studie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *