Oproep: ‘vreselijke’ brieven aan of van de Belastingdienst

Wij werken in opdracht van zakelijke cliënten maar ook als mediator tussen twee belanghebbenden.

U hebt ze vast wel eens gelezen: brieven van of aan de Belastingdienst die, zacht uitgedrukt, voor verbetering vatbaar zijn of in ieder geval hun doel voorbijstreven. Zo heb ik in mijn ‘vorige leven’ als belastinginspecteur wel eens handgeschreven brieven van 50 kantjes gelezen waarbij geen enkele ruimte onbeschreven is gelaten. Een fiscale reden voor deze brief heb ik niet kunnen ontdekken. Ook als belastingadviseur zie ik van de kant van de Belastingdienst wel eens brieven of e-mails die door hun toon juist het tegengestelde effect hebben op belastingplichtige.
Het levert mooie verhalen op, maar het is jammer dat het beoogde doel niet wordt bereikt en dat, in het ergste geval, de sfeer tussen beide partijen grondig wordt verpest.

Ik ben benieuwd of u ook dergelijke voorbeelden hebt. Ik zou het erg op prijs stellen wanneer u mij een kopie zou willen mailen, faxen of zenden. Om geen inbreuk te maken op iemands privacy, ontvang ik de voorbeelden graag anoniem. Ik wil ze, samen met een communicatiespecialist, graag als voorbeeld gebruiken voor een cursus schriftelijke communicatie. Een goede schriftelijke communicatie brengt een oplossing van een geschil vaak een stuk dichterbij.

Alvast hartelijk dank voor uw moeite!

Heleen Elbert

elbert@elbertfiscaal.nl

Fax: 0548 – 76 90 37

Postbus 110
7450 AC Holten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *