Einde aan de overdrachtsbelasting?

Wij werken in opdracht van zakelijke cliënten maar ook als mediator tussen twee belanghebbenden.

Het kabinet denkt erover de overdrachtsbelasting, de 6 procent taks die moet worden betaald bij aankoop van onroerend goed, gedeeltelijk of in zijn geheel af te schaffen.

Donner wil de overdrachtsbelasting afschaffen Donner wil de overdrachtsbelasting afschaffen

‘De overdrachts- belasting kan worden afgeschaft, huursubsidies kunnen minder riant, net als de hypotheekrenteaftrek. Onder de strenge voorwaarde dat deze ingrepen niet stiekem leiden tot belastingverhogingen.’

Minister Piet Hein Donner (CDA, Binnenlandse Zaken) zet in zijn ‘Woonvisie’ drie mogelijkheden uiteen: een volledige afschaffing, een gedeeltelijke afschaffing, of een vrijstelling voor starters op de huizenmarkt.

De maatregel is bedoeld om de huizenmarkt weer vlot te trekken. Voordat een besluit over de kwestie kan worden genomen, moet worden gekeken naar de financiering, schrijft De Telegraaf woensdag.

Onbetaalbaar
De belasting levert de overheid per jaar 3,5 miljard euro op en het ministerie van Financiën vreest dat afschaffing onbetaalbaar is. Temeer omdat er geen geld kan worden gehaald bij de hypotheekrenteaftrek; het kabinet heeft beloofd die met rust te laten.

Een eerste versie van het plan is nog niet besproken in de ministerraad.

Door Jeroen Langelaar

Bron: www.elsevier.nl

Meer informatie over dit onderwerp? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *