Belastingdienst stuurt 30.000 onterechte brieven over Toeslagen

Wij werken in opdracht van zakelijke cliënten maar ook als mediator tussen twee belanghebbenden.

Hebt u onlangs een brief van de Belastingdienst ontvangen over een onterecht wel of niet ontvangen huur- of zorgtoeslag 2007? Dan is daar mogelijk iets mee aan de hand.

De staatssecretaris heeft laten weten dat er door een ‘foutje’ 30.000 verkeerde brieven zijn bezorgd bij diverse belastingplichtigen. Door dit foutje zijn de inkomensgegevens onjuist verwerkt en hebt u mogelijk onterecht het bericht ontvangen dat u alsnog een toeslag ontvangt of dat u bij moet betalen. De meeste verzoeken om bijbetaling heeft de Belastingdienst kunnen onderscheppen, maar dat geldt niet voor de brieven waar in staat dat u alsnog geld ontvangt.

Hebt u een dergelijke brief in uw bezit? Of hebt u al geld terug ontvangen? Wacht dan nog even af met het uitgeven, want de kans bestaat dat de Belastingdienst het geld weer bij u op komt halen.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over dit onderwerp. Heleen Elbert verzorgt, onder meer voor het Register Belastingadviseurs, cursussen en lezingen op het gebied van de Toeslagen.

Auteur: mr. H.A. Elbert
Bron: Antwoord op Kamervragen d.d. 11 juni 2014, DGB/2014/3242 N

Een reactie op “Belastingdienst stuurt 30.000 onterechte brieven over Toeslagen

  1. Maud de Vree schreef:

    HoiHoi! Erg leuk stukje wat je hier geschreven hebt. Ik ga eens verder kijken hier wat voor andere interessante dingen er te vinden zijn 🙂 Groetjes uit Haarlem

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *