Actuele ontwikkelingen vervoer & fiscus: het laatste nieuws over auto van de zaak, reiskosten en de gevaren van het mobiliteitsbudget

Personeel & Salarisvakdag 26 september 2017

Je ontkomt er niet aan: de fiscale ontwikkelingen rondom het vervoer. Niet alleen is vervoer een manier om op het werk of bij de klant te komen, maar meer nog is vervoer tegenwoordig een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde en een belangrijk (en soms pijnlijk) onderwerp bij de belastingcontrole door de fiscus. Wat zijn de actuele ontwikkelingen? Wat kunt u uw personeel bieden? En, hoe kunt u het risico op een discussie met de Belastingdienst verkleinen?

  • Actualiteiten Personeel & Vervoer
  • Mobiliteitsbudgetten, wat zijn de fiscale aandachtspunten?
  • Vervoer en de WKR, eenvoudig of toch niet?
  • Hoe zit het eigenlijk met een fiets of een motor van de zaak?

 

Heleen Elbert

Heleen Elbert

Heleen is fiscaal-jurist en oud-belastinginspecteur. Met haar jarenlange praktijkervaring weet zij ingewikkelde fiscale zaken om te zetten in in praktische handvaten voor de dagelijkse praktijk. Heleen heeft een eigen praktijk als zelfstandig belastingadviseur: elbertfiscaal.nl. Daarnaast treedt zij regelmatig op als spreker bij congressen en is zij als auteur verbonden aan diverse fiscale tijdschriften. Heleen maakt deel uit van de Taskforce DBA, is onder meer bestuurslid bij de Vereniging Zakelijke Rijders (vzr.nl) en is als promovenda autobelastingen verbonden aan de Erasmus Universiteit.

Lees verder

Het is weer aangiftetijd!

Wilt u zelf uw aangifte inkomstenbelasting invullen? Dan kunt u veel informatie terugvinden op de website van de Belastingdienst. Meer achtergrondinformatie vindt u in boeken zoals de Belastingalmanak 2017 en de Belastinggids 2017, beiden met informatie over de aangifte 2016.

U kunt het zich ook makkelijk maken en ons uw aangifte laten verzorgen. Dit is mogelijk vanaf € 105 inclusief btw. Een uitgebreide voorbespreking is hierbij inbegrepen. Hebt u een fiscaal partner? Dan krijgt deze een aantrekkelijke korting wanneer hij of zij tegelijkertijd met u de aangifte laat verzorgen.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Lees verder

Meer weten van Toeslagen? Kom dan naar de RB cursus in Veldhoven of Vianen!

Maakt het toeslagensysteem alle beloftes waar? Is het inderdaad zo simpel of lopen uw klanten door alle haken en ogen toch nog toeslagen mis? Tijdens de cursus krijgt u van Heleen Elbert antwoord op deze vragen.

We besteden aandacht aan de formele kant van toeslagen. Daarnaast komt de weerbarstige praktijk ruimschoots aan de orde. Uiteraard gaan we ook in op de aangekondigde wijzigingen in het toeslagensysteem. Eventuele casusposities kunt u vooraf toezenden aan de docent via pe@rb.nl of rechtstreeks via elbert@elbertfiscaal.nl.

Doelen cursus

  • U bent op de hoogte van de diverse toeslagen en de eventuele valkuilen die daarbij horen.
  • U kunt uw klanten adequaat adviseren en bijstaan op het gebied van de toeslagen.
  • U bent op de hoogte van de meest recente wijzigingen in het toeslagensysteem.
Lees verder